Sirup z agave
Sirup z agáve je přírodním sladidlem z Mexika na bázi fruktózy ( polyfruktózy - inulinu )
. Kaktusová divoká rostlina agáve je tradiční součástí stravy Střední a Jižní Ameriky po celá staletí, domorodí Mexičané nazývají sirup z agáve "medovou vodou" a agáve "mexickým stromem života a hojnosti"
Co obsahuje agáve?
vodu, sacharidy, bílkoviny, tuk, vlákninu, minerály - železo, vápník, hořčík, fosfor, draslík, zinek, měď, mangan, selen, sodík, vitamíny - vitamin A, vitamíny skupiny B ( B9 ), C, E, K, betakaroten
Sirup z agáve a zdraví:
- nizký glykemický index
- podporuje imunitní systém
- působí na činnost střev a tudíž podporuje i zdravou střevní mikroflóru
- mnohem zdravější, ale i sladší než řepný cukr
- vhodný pro diabetiky, ale i pro hypoglykemiky
- snadno stravitelný
- napomáhá činnosti žlučníku
- podporuje trávení tuků
- působí preventivně proti zanášení cév vlivem vysokého cholesterolu
- více informací
Použití sirupu z agáve: do ovocných salátů, jogurtů, na müsli a lupínky, palačinky a lívance, k oslazení čaje či kávy, limonád a ovocných nápojů.