Zelené potraviny

Zelené potraviny patří mezi přírodní superfoods, jsou zdrojem cených minerálů, vitaminů, stopových prvků, antioxidantů, enzymů, bílkovin, omega 3 mastných kyselin, chlorofylu a dalších živin. Více

Zelené potraviny a jejich účinky:

  • dodávají energii
  • jsou adaptogeny
  • detoxikují organismus
  • působí jako prevence vzniku nádorů
  • podporují metabolismus a imunitní systém
  • prospívají střevní flóře
  • podporují trávící soustavu
  • působí proti zácpě
  • působí proti zánětům
  • podporují činnost mozku
  • jako prevence proti ekzémům, lupénce..

Druhy zelených potravin:

  • zelený mladý ječmenbílkovin, sacharidů (včetně vlákniny) a chlorofylu, až 3000 enzymů, silné antioxidanty a jinak zdraví prospěšné flavonoidy jsou rovněž silnými, vitamíny (betakaroten, B1, B2, B6, B12, kyselinu pantothenovou, kyselinu listovou, C a K1) a minerály (draslík, vápník, železo a hořčík) 
  • sladkovodní řasa chlorella ( zdroj bílkovin, tuků bohatých na omega-3 mastné kyseliny, vitamínů karotenoidů, B1, B2, B3, B5, B6, kyseliny listové, B12, C, E a K1, minerálů železa, vápníku, hořčíku, jódu, draslíku, selenu, chromu a zinku )
  • spirulina - sladkovodní sinice ( zdroj sacharidů a kvalitních tuků, včetně omega-3 mastných kyselin, chlorofylu a jiných barviv (např. betakarotenu, kyaninů, lutein, xantiunů, xantofylů), enzymů, vitamínů karotenu, B1, B2, B3, B6, kyseliny listové, B12, C, E a K1 a minerálů železa, manganu, hořčíku, draslíku, zinku, chromu,vápníku, mědi a selenu )
  • mladá pšenice ( zdroj enzymů, chlorofylu, karotenoidů, vitamínu C, B1, B2, B3, B6, E, K1, kyseliny pantothenové, draslíku, železa, hořčíku a také zinku, mědi, manganu, selenu a vlákniny )
  • listová zelenina (  špenát, pažitka, mangold a mladé listy červené řepy )
  • košťálová a brukvovitá zelenina ( brokolice, romanesko, kapusta, růžičková kapusta, kadeřávek,hlávkové zelí )
  • alfalfa - vojtěška
  • Tekuté zelené slunce - chlorofyl

Zelené potraviny - způsoby zpracování

  • šťávy
  • sušený prášek
  • tablety
  • kapsle

Nejznámější značky zelených potravin:

Kde koupit zelené potraviny?

Nejnovější články na našem blogu

Přečtěte si, co je nového

Strava založená především na vláknině (denně by přitom měli zkonzumovat 30 až 38 gramů vlákniny, což odpovídá 2,5 šálkům zeleniny a 2 šálkům ovoce), tucích (např. tzv. omega-3 mastné kyseliny) a proteinech (pomáhají k větší síle a rychlejšímu metabolismu) je způsob, jak se dlouhodobě udržet v dobré kondici a plné síle.

Přírodní antibiotika. Jedna z největších výzev, kterým čelí současná medicína, je zvyšující se odolnost baktérií na farmaceutická antibiotika. Situace je již tak vážná, že ani nová speciální antibiotika na některé patogenní baktérie nejsou účinná. více