Obiloviny

Obiloviny jsou nejlepší zdroj vyvážené přírodní energie prospěšné pro lidský organismus. Obiloviny také obsahují velké množství vitamínů, vlákniny a minerálních látek. Neobsahují cholesterol, což nám umožňuje uvařit zdravé dietní jídlo. Více

Obiloviny průměrně obsahují 60 - 70 % polysacharidů, 8 - 13 % bílkovin a 1 - 5 % tuků. Jsou bohatým zdrojem vitamínů skupiny B a vitamínu E, dále vápníku, železa, hořčíku, mědi, zinku a fosforu.

Quinoa ( bez obsahu lepku) je zdrojem tzv. kompletních bílkovin a společně se sójou jsou alterantivou masa pro vegany a vegetariány.

Bezlepkové obiloviny

Nejnovější články na našem blogu

Přečtěte si, co je nového

Strava založená především na vláknině (denně by přitom měli zkonzumovat 30 až 38 gramů vlákniny, což odpovídá 2,5 šálkům zeleniny a 2 šálkům ovoce), tucích (např. tzv. omega-3 mastné kyseliny) a proteinech (pomáhají k větší síle a rychlejšímu metabolismu) je způsob, jak se dlouhodobě udržet v dobré kondici a plné síle.

Přírodní antibiotika. Jedna z největších výzev, kterým čelí současná medicína, je zvyšující se odolnost baktérií na farmaceutická antibiotika. Situace je již tak vážná, že ani nová speciální antibiotika na některé patogenní baktérie nejsou účinná. více