Matcha tea

Matcha tea (Camellia sinensis, zelený čaj v prášku) je výjimečný čaj z Japonska se smaragdově zelenými listy (je až 10 krát silnější než tradiční zelený čaj). Matcha tea je zdrojem proteinů, kofeinu, vlákniny. Matcha čaj se připravuje z jemného prášku (sušené rozemleté zelené listy).

Matcha tea, zelený čaj a jeho účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • podporuje celkovou vitalitu, odolnost, přispívá ke zlepšení nálady, je psychickým i fyzickým povzbuzením
  • navozuje stav relaxace, aniž by uspával (aminokyselina L-theanin)
  • pomáhá v boji proti civilizačním chorobám (protioxidanty, katechiny)
  • zdroj protioxidantů, které působí proti stárnutí
  • podporuje proces spalování tuků
  • podporuje očistu organismu a reguluje hladinu LDL (díky obsahu vlákniny) a cukru v krvi
  • dodává energii a je zdrojem elektrolytů (vápník, draslík)
  • zvyšuje produkci serotoninu a dopaminu pro zlepšení koncentrace paměti a nálady
  • zvyšuje pozornost, koncentraci a paměť
  • neobsahuje lepek, vhodný pro celiaky
  • vhodný pro diabetiky, vegany, vegetariány a sportovce
  • působí proti překyselení organismu
  • zdroj chlorofylu a také teofylinu, který má podobné účinky jako kofein
  • více

Matcha tea, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Normální činnost srdce
  • Metabolismus lipidů
  • Vylučování vody z organizmu
  • Antioxidant
  • Normální stav kostí
  • Dentální zdraví
  • Fyzické a psychické stimulace/povzbuzení
  • Normální stav pokožky
  • Kontrola tělesné hmotnosti
  • Normální hladina glukózy v krvi
  • Osvěžení těla - duševní a fyzické schopnosti
  • Vitalita - tonus - únava
  • Kognitivní a duševní zdraví
  • Spánek - koncentrace
  • Přirozená obranyschopnost - imunitní systém
  • Kognitivní výkon
  • Koncentrace - spánek
  • Bdělost - relaxace

Jak připravit Matcha tea?

Dvě až tři lžičky sušeného prášku Matcha tea našlehejte s malým množstvím horké vody (cca 75 °C) v misce metličkou (nebo jiným šlehačem) na jasně zelenou pěnu. Řídká napěněná kaše po chvíli zhoustne nabobtnáním prášku z maličkých částeček lístků. Vodu následně dolijte do 250 ml. Dochutit můžete medem, přírodním sladidlem nebo i zázvorem. Pokud budete používat prášek za studena, důkladně rozmíchejte s šejkru se studenou vodou, nebo můžete Matcha prášek přidat do smoothie, zmrzliny nebo jogurtu.

Nedoporučujeme pro děti do 4 let, kojící a těhotné ženy mohou konzumovat jen ve velmi omezeném množství, po konzultaci s lékařem.

Nejnovější články na našem blogu

Přečtěte si, co je nového

Strava založená především na vláknině (denně by přitom měli zkonzumovat 30 až 38 gramů vlákniny, což odpovídá 2,5 šálkům zeleniny a 2 šálkům ovoce), tucích (např. tzv. omega-3 mastné kyseliny) a proteinech (pomáhají k větší síle a rychlejšímu metabolismu) je způsob, jak se dlouhodobě udržet v dobré kondici a plné síle.

Přírodní antibiotika. Jedna z největších výzev, kterým čelí současná medicína, je zvyšující se odolnost baktérií na farmaceutická antibiotika. Situace je již tak vážná, že ani nová speciální antibiotika na některé patogenní baktérie nejsou účinná. více

Je to velmi jednoduchý prostředek k posílení imunity. Může si jej vyrobit kdokoliv. Když byly moje děti malé, chtěla jsem jim posílit imunitu. Tablety s hlívou ústřičnou mi tehdy připadaly velmi drahé a rodičovský příspěvek na mateřské dovolené moc malý. Přemýšlela jsem, jak to udělat. Vymyslela jsem jednoduchý způsob. Prostě jsem v obchodě...

Selen je stopový prvek, který si tělo neumí vytvořit - minerál pro dobrou náladu, zesiluje účinek vitaminu A, vitaminu C a E. Selen je důležitým prvkem podílející se na stimulaci protilátek, které vyhledávají a ničí virové, bakteriální a houbové infekce v těle. V souvislosti s příchodem jara se mluví zejména o depresích, velkém úklidu a chřipce.,...

Jak si dezinfekční gel vyrobit svépomocí jednoduše doma. Pro výrobu domácího dezinfekčního gelu podle návodu WHO si připravte čistou litrovou lahev, glycerin (známý též jako glycerol), peroxid vodíku o síle 3 % a litr čistého alkoholu (ideálně 96% etanol nebo 99,8% izopropylalkohol). Dále budete potřebovat ještě jednu nebo dvě injekční stříkačky a ...

Místo různých medikamentů je možná lepší se vrátit k tradici našich babiček a používat bylinky. Bylinky také pomáhají proti zánětů a brání vitalitě.

Imunita v imunologii označuje schopnost organismu bránit se proti antigenům pocházejícím jak z vnějšího prostředí, tak z prostředí z pohledu organismu vnitřního. Jestliže ale imunitní systém nefunguje správně, způsobuje problémy. Třeba alergie (přehnaná reakce na antigen, na který většina lidí nereaguje vůbec). Chyby imunitního systému (zánět...

Podle doporučovaných pravidel bychom měli pít 8 sklenic vody (H2O) denně (někteří odborníci doporučují ještě více), někdy se to pro nás může zdát nesplnitelné. Dobrou zprávou je, že až 20% denního příjmu vody můžeme získat z ovoce a zeleniny. Dostatek vody je důležitý zejména v létě...Níže uvádíme několik doporučení na potraviny, které v sobě...

Na podpoře imunitního systému je potřeba pracovat celý rok, nejen na podzim a v zimě. Běžným příjmem vitamínu C (Kyselina L-askorbová) z potravy má organismu někdy omezenou schopnost vstřebat celou dávku přes střevní stěnu. V době chřipek je nutností denní příjem vitaminu C cca 2-3 gramy, jinak stačí cca 0,3 - 1 gram. Vitamin C je citlivý na...

Superpotraviny jsou plné protioxidantů, ale i oxidační stres, který je způsoben znečištěným prostředím, slunečním zářením, stresem, nesprávným životním stylem, kouřením, konzumací alkoholu, nevhodnou stravou, vysokou spotřebou léčiv, záněty, bakteriální, houbovou i virovou infekcí, nedostatek aktivního pohybu, nebo naopak namáhavou pohybovou...

zdravé tuky napomáhají spalování tuků a také pokud dostanete chuť na sladké můžete ji zahnat avokádem (právě avokádo je zdrojem zdravých tuků i proteinů), oříšky a semínky. Mezi zdravými tuky patří za studena lisované rostlinné oleje, potraviny s obsahem omega 3 mastnými kyselinami, jako například ořechy, tučné ryby, semínka. Mezi zdravé tuky patří...

Semienka sú výdatným zdrojom výživné sily. Také malé, takmer "neviditeľné plody", ale napriek tomu sú plné vitamínov, minerálov, proteínov vlákniny a základných živín. Navyše sa vďaka svojej veľkosti ľahko pridávajú do akejkoľvek stravy. Používajú sa do šalátov, smoothie, na zahustenie polievok, do raňajkových zmesí pri pečení atď.