Rakytníkový olej

rakytnikový olej je vhodný pro vnitřní i vnější použití a získává se z oranžových plodů rakytniku řešetkákového. Rakytnikový olej je zdrojem vitaminu C, B1 , B2, A, E, K , P, bioflavonoidů, kyseliny listové, a křemíku, titanu, železa, hořčíku a dalších výživných látek.

Rakytnikový olej a jeho použití:

  • analgetické účinky
  • antioxidant
  • posiluje a zvyšuje pružnost cév
  • snižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • zlepšuje srdeční funkce
  • prospívá kardiovaskulárnímu systému ( prevence infartu a mrtvice )
  • brání rozvoji obezity
  • prospívá při hojení ran a popálenin
  • antibakteriální vlastnosti
  • působí proti vzniku jemných vrásek a stařeckých skvrn
  • prospívá vlasů, nehtům a zpevňuje a zvyšuje pružnost pokožky
  • působí proti vypadávání vlasů
  • zlepšuje zrak
  • prospívá zubům a dasním ( parodotóza )
  • posiluje imunitní systém
  • vhodný při zácpě

Další výrobky z rakytniku řešetlákového:

  • 100% šťáva z plodů
  • tinktura z plodů
  • tobolky ze sušených plodů
  • sušené plody

více o rakytniku a rakytnikovém oleji

Terezia company

  • 100% rakytnikový olej
  • hlíva ústřičná s rakytnikovým olejem

Nejnovější články na našem blogu

Přečtěte si, co je nového

Na podpoře imunitního systému je potřeba pracovat celý rok, nejen na podzim a v zimě. Běžným příjmem vitamínu C (Kyselina L-askorbová) z potravy má organismu někdy omezenou schopnost vstřebat celou dávku přes střevní stěnu. V době chřipek je nutností denní příjem vitaminu C cca 2-3 gramy, jinak stačí cca 0,3 - 1 gram. Vitamin C je citlivý na...

Superpotraviny jsou plné antioxidantů, ale i oxidační stres, který je způsoben znečištěným prostředím, slunečním zářením, stresem, nesprávným životním stylem, kouřením, konzumací alkoholu, nevhodnou stravou, vysokou spotřebou léčiv, záněty, bakteriální, houbovou i virovou infekcí, nedostatek aktivního pohybu, nebo naopak namáhavou pohybovou...

zdravé tuky napomáhají spalování tuků a také pokud dostanete chuť na sladké můžete ji zahnat avokádem (právě avokádo je zdrojem zdravých tuků i proteinů), oříšky a semínky. Mezi zdravými tuky patří za studena lisované rostlinné oleje, potraviny s obsahem omega 3 mastnými kyselinami, jako například ořechy, tučné ryby, semínka. Mezi zdravé tuky patří...

Semienka sú výdatným zdrojom výživné sily. Také malé, takmer "neviditeľné plody", ale napriek tomu sú plné vitamínov, minerálov, proteínov vlákniny a základných živín. Navyše sa vďaka svojej veľkosti ľahko pridávajú do akejkoľvek stravy. Používajú sa do šalátov, smoothie, na zahustenie polievok, do raňajkových zmesí pri pečení atď.

Ostropestřec mariánský neboli Silybum marianum vypadá jako obyčejný bodlák, na listech má bílé skvrny-mléko a vděčí tomu za svůj název (mariánský). Na trhu najdeme pestrou paletu výrobků s ostropestřecem mariánským. Hlavní účinnou látkoutéto léčivé bylinky je sylimarin, který vyvolává antioxidační účinky a podporuje tvorbu enzymů v játrech. Má...

červená řepa patří mezi nejzdravější druhy zeleniny. Červená řepa je bohatá například na draslík, vápník, křemík, sodík, hořčík, vlákninu, vitamín A, C, E a vitamíny skupiny B (B1, B2, B3, B6, B9). Je také zdrojem přírodního cukru (7 % až 8 %).

zdravotné prínosy brusnicovej šťavy sú veľmi rozmanité, pomáhajú pri infekcii močových ciest, poruchách dýchacích ciest, pri obličkových kameňoch, rakovine a srdcových ochoreniach. Pôsobí tiež ako prevencia žalúdočných ochorení a cukrovky, ale aj pri ochorení ďasien spôsobené zubným povlakom. Obsahované fytonutrienty zabraňujú širokému spektru...