Kolagen

Kolagen je základní stavební bílkovinou v lidském organismu a podporuje práci buněk tvořících lidské tkáně. Ovlivňuje i vzhled a kvalitu vlasů, nehtů či zubů. Nedostatkem kolagenu vznikají vrásky, celulitida, pokožka je suchá, ztrácí se lesk nehtů a vlasů a začíná nevyhnutelný proces stárnutí.

Pro doplnění kolagenu se doporučuje jej užívat přímo z potravin nebo přijímat látky, které vlastní tvorbě kolagenu napomáhají (zelí, tmavozelenou zeleninu, sóju nebo červené ovoce). Pro pokožku můžeme zevně stimulovat produkci kolagenu pomocí krémů, sér, gelů a tělových mlék.

  • Kolagen je stavebním kamenem celého našeho těla. Spojuje kolagenovými vlákny uvnitř těla téměř vše

Kolagen a jeho účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li) a nemohou vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin či výrobku
  • podporuje zdraví kloubů, posiluje elasticitu chrupavky
  • pomáhá nahrazovat odumřelé buňky, zlepšuje elasticitu pokožky
  • kolagen je látka (působí jako mazadlo), která je důležitá pro bezproblémové a bezbolestné fungování kloubů
  • kolagen a želatina podporují růst vlasů, regeneraci a zdravý vzhled kůže a pomáhají udržovat pevné nehty
  • stará se o pružnost, pevnost a strukturu tkání, jako jsou kosti, vazy, šlachy, chrupavky i kůže
  • více

Zdroje kolagenu:

  • Inca Collagen
  • Collalloc
  • ryby s obsahem Omega 3, ústřice,
  • irských mech, zdroj přírodního kolagenu
  • proteiny (ořechy - mandle, vlašské ořechy, semínka - chia, obiloviny - quinoa, luštěniny - soja)
  • červená a tmavozelená zelenina
  • sója
  • hořčík podporuje produkci kolagenu
  • kefír, probiotická potravina stimuluje tvorbu kolagenu, vyrovnává pH pokožky
  • pupečník asijský (gotu kola), podporuje tvorbu kolagenu v kostech a chrupavkách
  • hloh obecný - hlošinky, chrání kolagen, bílkovinu tvořící součást pojivové tkáně, která je poškozena některými nemocemi, především artrózou a artritidou
  • lékořice lysá, vhodná při nemocnění kloubů, dnou, revmatismem, používá se k obnově pohyblivosti kloubů při léčbě artritidy, revmatismu, omlazuje pokožku a stimuluje tvorbu kolagenu
  • bršlice kozí noha, preventivně působí proti ztrátě kostní hmoty, pozitivně působí na obnovu hustoty kostí
  • vývar z kostí, posiluje kosti, sliznice, pokožku, trávení a imunitní systém
  • hřebíček, aktivuje vnitřní kolagen, zpomaluje tvorbu vrásek (vnější aplikace hřebíčkového oleje)
  • neem (Zaderah indický), napomáhá hojení ran a vytváření kolagenových vláken

Hydrolyzovaný kolagen a hydrát kolagenu?

  • Hydrolyzované kolageny jsou hovězí, vepřové, drůbeží, koňské nebo rybí (mořské i sladkovodní z volných lovišť). Vyrábí se z levnějších surovin vznikajících při opracování masa (šlachy, kosti, chrupavky, kůže, pařáty, kopyta, žábry, šupiny, ploutve, hlavy). 
  • Hydrát kolagenu se získává z ručně opracovaných kůží tolstolobiků pocházejících z přísně kontrolovaných rybích eko farem krmených nízkotučnou a vegetariánskou stravou. Ta je zárukou absence těžkých kovů, o kterých se v souvislosti s mořskými i sladkovodními rybami stále častěji mluví.
  • nativní hydrát kolagenu je živý kolagen nové generace, který vznikl po 14letém výzkumu. Je téměř identický s lidským kolagenem, tělo ho přijímá jako látku sobě vlastní. Dokáže obnovit potřebné množství v těle, podporuje regeneraci a tvorbu vlastního kolagenu v tkáních. Pochází z čistého lůna přírody a je tak čistý, jak nejčistší kolagen může být.


Nejnovější články na našem blogu

Přečtěte si, co je nového

Strava založená především na vláknině (denně by přitom měli zkonzumovat 30 až 38 gramů vlákniny, což odpovídá 2,5 šálkům zeleniny a 2 šálkům ovoce), tucích (např. tzv. omega-3 mastné kyseliny) a proteinech (pomáhají k větší síle a rychlejšímu metabolismu) je způsob, jak se dlouhodobě udržet v dobré kondici a plné síle.

Přírodní antibiotika. Jedna z největších výzev, kterým čelí současná medicína, je zvyšující se odolnost baktérií na farmaceutická antibiotika. Situace je již tak vážná, že ani nová speciální antibiotika na některé patogenní baktérie nejsou účinná. více

Je to velmi jednoduchý prostředek k posílení imunity. Může si jej vyrobit kdokoliv. Když byly moje děti malé, chtěla jsem jim posílit imunitu. Tablety s hlívou ústřičnou mi tehdy připadaly velmi drahé a rodičovský příspěvek na mateřské dovolené moc malý. Přemýšlela jsem, jak to udělat. Vymyslela jsem jednoduchý způsob. Prostě jsem v obchodě...

Selen je stopový prvek, který si tělo neumí vytvořit - minerál pro dobrou náladu, zesiluje účinek vitaminu A, vitaminu C a E. Selen je důležitým prvkem podílející se na stimulaci protilátek, které vyhledávají a ničí virové, bakteriální a houbové infekce v těle. V souvislosti s příchodem jara se mluví zejména o depresích, velkém úklidu a chřipce.,...

Jak si dezinfekční gel vyrobit svépomocí jednoduše doma. Pro výrobu domácího dezinfekčního gelu podle návodu WHO si připravte čistou litrovou lahev, glycerin (známý též jako glycerol), peroxid vodíku o síle 3 % a litr čistého alkoholu (ideálně 96% etanol nebo 99,8% izopropylalkohol). Dále budete potřebovat ještě jednu nebo dvě injekční stříkačky a ...

Místo různých medikamentů je možná lepší se vrátit k tradici našich babiček a používat bylinky. Bylinky také pomáhají proti zánětů a brání vitalitě.

Imunita v imunologii označuje schopnost organismu bránit se proti antigenům pocházejícím jak z vnějšího prostředí, tak z prostředí z pohledu organismu vnitřního. Jestliže ale imunitní systém nefunguje správně, způsobuje problémy. Třeba alergie (přehnaná reakce na antigen, na který většina lidí nereaguje vůbec). Chyby imunitního systému (zánět...

Podle doporučovaných pravidel bychom měli pít 8 sklenic vody (H2O) denně (někteří odborníci doporučují ještě více), někdy se to pro nás může zdát nesplnitelné. Dobrou zprávou je, že až 20% denního příjmu vody můžeme získat z ovoce a zeleniny. Dostatek vody je důležitý zejména v létě...Níže uvádíme několik doporučení na potraviny, které v sobě...

Na podpoře imunitního systému je potřeba pracovat celý rok, nejen na podzim a v zimě. Běžným příjmem vitamínu C (Kyselina L-askorbová) z potravy má organismu někdy omezenou schopnost vstřebat celou dávku přes střevní stěnu. V době chřipek je nutností denní příjem vitaminu C cca 2-3 gramy, jinak stačí cca 0,3 - 1 gram. Vitamin C je citlivý na...

Superpotraviny jsou plné protioxidantů, ale i oxidační stres, který je způsoben znečištěným prostředím, slunečním zářením, stresem, nesprávným životním stylem, kouřením, konzumací alkoholu, nevhodnou stravou, vysokou spotřebou léčiv, záněty, bakteriální, houbovou i virovou infekcí, nedostatek aktivního pohybu, nebo naopak namáhavou pohybovou...