Rýžový olej

rýžový olej se vyrábí lisováním za studena z rýžových otrub a obsahuje nenasycené mastné kyseliny - především olejovou ( omega 9 ) a linolovou ( omega 6 ), vitaminy ( A, C, K, PP, E a skupiny B ), lecitin, antioxidanty a skvalen.


Rýžový olej - účinky a použití:

  • zdroj skvalenu
  • snižuje hladinu cholesterolu v krvi 
  • antioxidační a regenerační vlastnosti, vhodné pro suchou a stárnoucí pleť 
  • zlepšuje pevnost a pružnost pokožky
  • podporuje rychlou regeneraci kůže 
  • vhodné pro dětskou pleť
  • má protizánětlivý, hydratační, regenerační, uklidňující účinek 
  • podporuje růst vlasů 
  • stimuluje vlasové kořínky
  • dobrá prevence vypadávání vlasů a předčasnému šedivění 
  • přírodní antioxidant ( tokoferol, tokotrienol a oryzanol ) 
  • pro prevenci kardiovaskulárních chorob
  • vhodný pro péči o pokožku, řasy a vlasy 
  • snižuje riziko rakoviny 
  • vynikající ochrana proti slunečnímu záření 
  • zvyšuje průtok krve
  • vysoký kouřový bod 240 stupňů
  • čistí organismu od toxinů

Použití: do salátů, v teplé kuchyni na rychlé smažení mořských plodů, masa a zeleniny

více o účincích rýžového oleje

víc o rýží ( černá, červená a hnědá rýže)

Nejnovější články na našem blogu

Přečtěte si, co je nového

Na podpoře imunitního systému je potřeba pracovat celý rok, nejen na podzim a v zimě. Běžným příjmem vitamínu C (Kyselina L-askorbová) z potravy má organismu někdy omezenou schopnost vstřebat celou dávku přes střevní stěnu. V době chřipek je nutností denní příjem vitaminu C cca 2-3 gramy, jinak stačí cca 0,3 - 1 gram. Vitamin C je citlivý na...

Superpotraviny jsou plné antioxidantů, ale i oxidační stres, který je způsoben znečištěným prostředím, slunečním zářením, stresem, nesprávným životním stylem, kouřením, konzumací alkoholu, nevhodnou stravou, vysokou spotřebou léčiv, záněty, bakteriální, houbovou i virovou infekcí, nedostatek aktivního pohybu, nebo naopak namáhavou pohybovou...

zdravé tuky napomáhají spalování tuků a také pokud dostanete chuť na sladké můžete ji zahnat avokádem (právě avokádo je zdrojem zdravých tuků i proteinů), oříšky a semínky. Mezi zdravými tuky patří za studena lisované rostlinné oleje, potraviny s obsahem omega 3 mastnými kyselinami, jako například ořechy, tučné ryby, semínka. Mezi zdravé tuky patří...

Semienka sú výdatným zdrojom výživné sily. Také malé, takmer "neviditeľné plody", ale napriek tomu sú plné vitamínov, minerálov, proteínov vlákniny a základných živín. Navyše sa vďaka svojej veľkosti ľahko pridávajú do akejkoľvek stravy. Používajú sa do šalátov, smoothie, na zahustenie polievok, do raňajkových zmesí pri pečení atď.

Ostropestřec mariánský neboli Silybum marianum vypadá jako obyčejný bodlák, na listech má bílé skvrny-mléko a vděčí tomu za svůj název (mariánský). Na trhu najdeme pestrou paletu výrobků s ostropestřecem mariánským. Hlavní účinnou látkou je sylimarin, který vyvolává antioxidační účinky a podporuje tvorbu enzymů v játrech. Má pozitivní vliv na...

červená řepa patří mezi nejzdravější druhy zeleniny. Červená řepa je bohatá například na draslík, vápník, křemík, sodík, hořčík, vlákninu, vitamín A, C, E a vitamíny skupiny B (B1, B2, B3, B6, B9). Je také zdrojem přírodního cukru (7 % až 8 %).

zdravotné prínosy brusnicovej šťavy sú veľmi rozmanité, pomáhajú pri infekcii močových ciest, poruchách dýchacích ciest, pri obličkových kameňoch, rakovine a srdcových ochoreniach. Pôsobí tiež ako prevencia žalúdočných ochorení a cukrovky, ale aj pri ochorení ďasien spôsobené zubným povlakom. Obsahované fytonutrienty zabraňujú širokému spektru...